Wat is SSL?

Wat is SSL?

(bron Vimexx.nl)

Op het internet word er constant gecommuniceerd tussen verschillende systemen, ook wel computers of servers genoemd. Deze communicatie kan onderschept worden door bijvoorbeeld een verbinding af te tappen tussen beide originele computers. De data die in dit geval tussen beide computers gecommuniceerd werd, kan een kwaadwillende dan uitlezen en bekijken.

Deze communicatie tussen beide computers kunnen banktransacties, wachtwoorden en andere zeer belangrijke zaken bevatten. Stel iemand onderschept de communicatie, haalt hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord van bijv je Google account uit, dan heeft hij of zij daarna vrij spel om in te loggen in jouw Google account. Uiteraard wil je dit ten alle tijden voorkomen.

Wat doet een SSL certificaat of SSL verbinding?

De communicatie tussen beide computers in dit geval, is niet voorzien van een encryptie en dus vrij goed leesbaar. SSL is een protocol dat er voor zorgt dat de communicatie tussen beide computers voorzien is van een onomkeerbare encryptie. Dit houd in dat al de kwaadwillende persoon de communicatie onderschept, deze niet meer kan lezen en niet kan zien wat er gecommuniceerd word.

Hiermee vergroot je de veiligheid dus enorm en kan je bezoekers op jouw website een hogere mate van veiligheid bieden met bijvoorbeeld afrekenen, het achterlaten van gegevens of het inloggen op een klanten of controlepaneel.

Voordelen en nadelen van SSL

Er zijn meerdere voor en ook nadelen van SSL. Wij leggen ze je hieronder voor je uit:

Voordelen SSL:

Veilige communicatie tussen beide computers
Vertrouwder gevoel van de bezoeker op de website
Een hogere conversie door een veiliger gevoel
Voldoet aan de privacy wetgeving
Beter vindbaar in Google

Nadelen SSL:

In sommige gevallen geeft het een lagere performance
Vergt soms aanpassingen aan de code van de website
In sommige gevallen komen er SSL certificaat kosten bij kijken

Wat doet een SSL certificaat?
Een SSL certificaat is een belangrijk onderdeel van het veilig maken van de communicatie tussen twee computers. De eigenaar van een SSL certificaat moet namelijk ten alle tijden valideren dat hij of zij de eigenaar is van de domeinnaam, of het betreffende bedrijf wat in het certificaat staat.

Hier worden strikte validaties voor gevolgd, waarna pas een SSL certificaat vrij gegeven word. Hierdoor weet je altijd zeker, dat als je op een website komt die een SSL certificaat bezit met daarin de betreffende domeinnaam uit de adresbalk of de bedrijfsnaam van het bedrijf, dat je op de goed en correcte pagina bent. Een SSL certificaat activeert tevens de encrypte van SSL tussen beide computers. De communicatie kan dus niet voorzien worden van encryptie zonder een geldig ssl certificaat, aangezien anders niet gegarandeerd kan worden dat je communicatie verloopt met de juiste eind partij.

Benieuwd wat het verschil is tussen betaalde en gratis SSL certificaten? Lees dan meer op Vimexx.nl

5/5 (1 Review)

2 reacties op “Wat is SSL?”

  1. Pingback: Top 3 beste Webhosting 2018 | Websitetoday.nl

  2. Pingback: Top 3 beste webhosting 2020 | Websitetoday.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere interessante artikelen:

Websitetoday.nl - Website laten maken in Driebergen?
Nieuw!

Webhosting bij Websitetoday

Kies nu voor de beste webhosting dat bij jou past! Onze webhosting is simpel en betaalbaar. Daarmee zal je razendsnelle websites lanceren. Je website wordt opgeslagen op supersnelle en veilige webservers die gebruik maken van de nieuwste technieken die zorgen voor een sublieme webhosting ervaring.

Lees verder »
Websitetoday.nl - Website laten maken in Driebergen?
Verenigingswebsite

Een verenigingswebsite voor elke sport!

Websitetoday begrijpt heel goed hoe een verenigingswebsite in elkaar zit. We hebben ervaring sport én met websites bouwen. Hoe fijn is dat? Een betere combinatie is haast niet te bedenken. En, ben je een korfbalvereniging ontvang je ook nog eens 10% korting op je nieuwe website!

Lees verder »
Websitetoday.nl - SSL
Hot item

Wat is SSL?

Wat is SSL? (bron Vimexx.nl) Op het internet word er constant gecommuniceerd tussen verschillende systemen, ook wel computers of servers genoemd. Deze communicatie kan onderschept

Lees verder »
Scroll naar top
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp