Op het moment dat je een WordPress website hebt laten maken bij Websitetoday is het fijn dat je weet hoe je aan de achterkant van jouw website komt. Meestal krijg je van Websitetoday de juiste inloggegevens en URL wat je kan gebruiken om mee in te loggen. Maar wat nou als je deze bent vergeten? In dit artikel geven we antwoord op de vraag hoe kan je inloggen op jouw WordPress website?
Stap 1, het login scherm openen.
Het login scherm is in algemene zin bij veel WordPress websites te vinden via het domeinnaam met daaraan toegevoegd /wp-admin . Dus wat je voor jezelf intoetst in de adresbalk is: https://mijndomein.nl/wp-admin en vervolgens zal zich een inlogscherm openen.
Meestal heeft de website een standaard inlogscherm van WordPress. Klanten van Websitetoday hebben een persoonlijk inlogscherm.
Wist je dat?
Je veel sneller kunt inloggen dan je zelf had gedacht? Het enige wat je aan jouw domein moet toevoegen is het woord admin, je zal direct worden doorverwezen naar het WordPress inlogscherm. Dus gebruik https://mijndomein.nl/admin en deze URL zal je automatisch doorverwijzen naar de /wp-admin zoals hierboven beschreven.
Stap 2, de gegevens invullen
Het klinkt logisch, maar vervolgens vul je natuurlijk jouw gegevens in. Dat kan met zowel een gebruikersnaam als met het e-mailadres. En gebruik uiteraard het juiste wachtwoord.
Wachtwoord vergeten, wat nu?
Geen paniek! De meeste WordPress websites hebben de ‘wachtwoord vergeten’ functie in gebruik. Daarmee kan je eenvoudig jouw wachtwoord herstellen. Klik als je het inlogscherm (/wp-admin/) voor je hebt op ‘Wachtwoord vergeten?’ of ‘Lost your password?’ (afhankelijk van jouw gekozen WordPress taal) en volg de stappen. Je vult je e-mail adres of gebruikersnaam in en je ontvangt vrijwel direct een link in jouw mailbox waarmee je jouw wachtwoord kunt resetten.
Beveilig jouw WordPress login omgeving
Het beveiligen van jouw WordPress website begint met het kiezen van een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord bestaat minimaal uit 8 tekens, 1 bijzondere teken en 1 hoofdletter. Mocht je moeite hebben om een sterk wachtwoord te verzinnen dan is de website Password generator een goeie tip voor jou, zie: https://passwordsgenerator.net/
Met de Password generator kan je een super sterk wachtwoord genereren.
Beveiliging via Two-Factor Authentication
Je kunt nóg een stapje verder gaan door twee staps vertificatie in te stellen, ofwel two-factor authentication. Dat kan via verschillende plugins zoals Rublon of Two-Factor. Mijn favoriet is echter Wordfence. Met Wordfence security kan je niet alleen 2-factor authenticatie activeren, maar deze plugin beveiligt je website ook tegen Malware en installeert een Firewall. Zeker het onderzoeken waard dus! Vervolgens installeer je op jouw telefoon een Authenticator app en kan je jouw website aan de Authenticator koppelen.
Verstop de WordPress login pagina voor anderen
Een laatste stap die wij in elk geval voor onze klanten installeren is het verstoppen van de WordPress login pagina. Elke WordPress installatie werkt met de URL /wp-admin/ en dat weet de gene ook die kwade bedoelingen heeft. Je kunt ervoor kiezen om die URL te veranderen naar een zelfgekozen URL. Bijvoorbeeld /login/ of /aanmelden/.
Dat kun je doen door gebruik te maken van bijvoorbeeld de WPS Hide Login plugin.
Installatiestappen:
- Open je WordPress-site en log in naar het dashboard
- Klik op Plugins en vervolgens op “Nieuwe toevoegen“
- Zoek naar WPS Hide Login, installeer en activeer de plugin
- De pagina verwijst je door naar de instellingen. Wijzig daar je nieuwe inlog-url.
- Je kunt deze URL op elk gewenst moment weer wijzigen, ga daarvoor terug naar Instellingen › Algemeen › WPS Hide Login.
Ook kan je kiezen voor een beveiligingsplugin zoals WP Cerber security. Deze plugin beveiligd je website net zoals Wordfence dat doet EN heeft de optie om het inlogscherm te verstoppen.
Lees ook:
- De maximale upload size verhogen in WordPress
- Elementor site instellingen bewerken
- Wat is verschil tussen Elementor en Elementor Pro?
- Volledig scherm scrollen in Elementor maken