Een nieuwe website, wat kost dat eigenlijk?

Home » Kennisbank » Algemeen » Een nieuwe website, wat kost dat eigenlijk?

In dit bericht:

Wat kost het maken van een website?

Voor de meeste mensen (logischerwijs) de belangrijkste vraag aan een webdesigner. Wat kost het maken van een website? En vaak moeten wij het antwoord schuldig blijven. Dat komt doordat een website maken specifiek maatwerk is, veel tijd kost, en er géén blauwdruk bestaat voor het ontwikkelen van jouw website. Bovendien zijn er altijd meerdere kosten zoals een domeinnaam, webhosting, onderhoud, premium licenties en eventueel extra optimalisatie.

Het kostenplaatje van het maken van een website is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van de website, de technische eisen, het ontwerp en de gewenste functionaliteiten. Het is moeilijk om een exact bedrag te noemen zonder meer informatie te hebben over de specifieke eisen van jouw nieuwe website.

Sommige websites kunnen worden gemaakt voor een paar honderd euro, terwijl andere projecten duizenden euro’s kunnen kosten. Het is belangrijk om te onthouden dat een goedkopere website niet altijd betekent dat het van lagere kwaliteit is, en dat een duurdere website niet altijd beter is. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en een aanbieder te kiezen die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

In het algemeen is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen en deze te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt voor jouw website.

Wat kost het bouwen van een Webshop?

Het kostenplaatje voor het bouwen van een webshop is ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de webshop, de complexiteit van de functies en de gewenste design en layout. Gemiddeld gezien liggen de kosten voor het bouwen van een webshop tussen de €1.000 en €5.000. Dit is echter slechts een indicatie en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager liggen. Het is daarom verstandig om offertes op te vragen bij verschillende webbouwers om een beter beeld te krijgen van de kosten.

Zelf een website maken?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Youtube staat vol met video’s hoe jij jouw eigen website kunt bouwen. Je hebt alleen wel de tijd en de kennis nodig om tot een mooie website te komen. Je hebt dan wel een website online maar deze zal verre van geoptimaliseerd zijn op snelheid en conversie.

Om zelf een website te maken heb je een aantal dingen nodig:

  1. Een domeinnaam: dit is de naam van je website, bijvoorbeeld “mijnwebsite.nl”. Je kunt een domeinnaam kopen bij een domeinprovider of via Websitetoday.nl
  2. Webhosting: dit is een server waar je je website op kunt plaatsen. Je kunt webhosting kopen bij een hostingprovider of Websitetoday.nl.
  3. Een content management systeem (CMS): dit is een programma waarmee je eenvoudig de inhoud van je website kunt beheren. Er zijn verschillende CMS’en, zoals WordPress, Joomla en Drupal. Websitetoday werkt alleen maar met WordPress.
  4. Een ontwerp: dit is het uiterlijk van je website. Je kunt dit zelf maken met behulp van een programma als Adobe Photoshop of Illustrator, of je kunt een ontwerp laten maken door een ontwerper.
  5. Inhoud: dit zijn de teksten, afbeeldingen en video’s die op je website komen. Bedenk vooraf wat je wilt gaan plaatsen op je website en maak deze inhoud aan.

Stap 1: Kies een domeinnaam en koop webhosting

Om te beginnen moet je een domeinnaam kiezen. Bedenk welke naam bij je website past en kijk of deze nog vrij is. Als de naam nog vrij is, kun je deze kopen bij een domeinprovider. Daarnaast heb je ook webhosting nodig. Dit is een server waar je je website op kunt plaatsen. Je kunt webhosting kopen bij een hostingprovider.

Stap 2: Kies een content management systeem (CMS)

Er zijn verschillende CMS’en waaruit je kunt kiezen. WordPress, Joomla en Drupal zijn populaire opties. Bekijk welk CMS het beste bij je behoeften past en installeer het op je webhosting.

Stap 3: Maak een ontwerp voor je website

Je kunt zelf een ontwerp maken met behulp van een programma als Adobe Photoshop of Illustrator, of je kunt een ontwerp laten maken door een ontwerper. Het is belangrijk dat het ontwerp aansluit bij de doelgroep van je website en dat het overzichtelijk is.

Stap 4: Voeg inhoud toe aan je website

Nu is het tijd om de inhoud van je website toe te voegen. Bedenk vooraf wat je wilt gaan plaatsen op je website en maak deze inhoud aan. Zorg ervoor dat de teksten duidelijk zijn en dat de afbeeldingen en video’s goed bij de teksten aansluiten.

Stap 5: Publiceer je website zodat hij online te bekijken is.

Het maken van een website kan best ingewikkeld zijn, vooral als je nog nooit eerder een website hebt gemaakt. Als je vastloopt, kun je altijd hulp vragen bij Websitetoday of op internet zoeken naar handleidingen en video’s die je kunnen helpen.

 

Heb je vragen? Neem vooral contact met mij op!

0 interessant

FAQ

Wat kost een nieuwe website?

Daar is geen direct antwoord op te geven. Websitetoday bouwt alleen maar maatwerk websites waardoor de prijs wordt bepaald door de gevraagde functies, design en onderhoud. 

Zijn de jaarlijkse kosten verplicht?

Nee. De jaarlijkse kosten zijn bijkomende kosten gebaseerd op extra producten. Het bouwen van een website heeft geen jaarlijkse terugkomende kosten. Na oplevering is de website écht van jou en afbetaald. Pas als je een domeinnaam, webhosting, premium licenties of een onderhoudskaart bij Websitetoday aanschaft spreken we over jaarlijkse kosten (per 12 maanden).

Kost een webshop meer geld dan een website?

Ja. Dat komt doordat een webshop bestaat uit specifiek maatwerk. Daarnaast zullen er meerdere specifieke functies toegevoegd moeten worden. Denk daarbij aan een betaalmethode, klantenomgeving en specifieke klantmails. Ook de website optimalisatie is meer dan een gewone website, waardoor er automatisch meer arbeid in een webshop zit dan een reguliere website.
Foto van Rick Memelink
Rick Memelink
Rick is eigenaar van Websitetoday.nl. Hij ontwikkelt WordPress websites met Elementor en heeft een achtergrond als sportleraar. De afgelopen jaren heeft hij veel cursussen en trainingen gevolgd in online marketing, webdesign en ondernemen. De vreemde combinatie van sport, lesgeven en webdesign maakt dat Rick een bijzondere 'kijk' heeft ontwikkeld op het realiseren van een nieuwe websites voor jou!

Download hier de brochure van Websitetoday

Door het invullen van dit formulier en het downloaden van de brochure ga je akkoord met onze Privacyverklaringy. We respecteren jouw privacy en gaan zorgvuldig om met de door jou verstrekte gegevens. We zullen je ook informeren over onze diensten en aanbiedingen. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze communicatie. 

WhatsApp openen
1
💬 Heb je een vraag?
App met Rick van Websitetoday
Hallo 👋
Heb je een vraag over Een nieuwe website, wat kost dat eigenlijk?? Of kan ik je ergens bij helpen?
Wil je een offerte aanvragen of heb je vragen over onze prijzen? Vul aub. dit formulier in en ik help je graag verder!